תכירו בחוסר הודאות
הוודאות הכי גדולה היא העבודה שכולנו נגיע לעולם שכולו טוב. חוץ מזה אין ודאות. תכירו בזה. תנו לזה לזרום לכם בגוף. תדעו שהמצב הנורמלי הוא שיש המון משתנים במציאות שזזים כל הזמן בכל הכיוונים. והדבר הנכון הוא להכיר את התזוזות ולראות איך מגיבים להן.
עד כמה אתם מרגישים בטוחים ובעלי ודאות בחייכם?
אילו מקומות אצלכם נמצאים בחוסר ודאות?
מה מאפיין מקומות אלו?
הקואוצ'רית סורל רוברסט מציעה תוכנית אימון עצמי להתמודדות עם מצבים של חוסר ודאות, הכוללת 10 שאלות. תוכלו לשאול את עצמכם ולהרהר בהן כדי לגבש אסטרטגיית התמודדות אותנטית וייחודית לכם. אם תרצו להתנסות בכך, הקדישו את הזמן והמחשבה לענות בכתב על כל אחת מ-10 השאלות הבאות:
חשבו על נושא שהייתם רוצים לפתור, ותארו אותו בקצרה.
מה הצעד הראשון שעליכם לקחת על מנת לפתור אותו?
מהו שורש הבעיה?
מה עשיתם לגבי זה בעבר?
מה עבד ומה לא עבד?
ערכו רשימה של כל הדרכים שאתם יכולים לדמיין שבהן ניתן לקדם את הנושא.
אם חבר או קרוב משפחה יקר היה מתמודד עם אותה הבעיה, מה הייתם מייעצים לו?
אילו מן ההצעות הרשומות למעלה הכי קוסמת לכם?
כמה בהירות אתם חשים עכשיו?
מה יהיה הדבר הראשון שתעשו בנדון?
במאה ה-16, כשרצו לומר באירופה שמשהו הוא בלתי אפשרי, לא ייתכן, נהגו להשתמש בביטוי "ברבור שחור". מטבע לשון זה תיאר אירוע שלא יכול להתרחש במציאות, בדיוק כמו שעד אותה תקופה היה ברור באירופה שיש רק ברבורים לבנים ולמעשה לא קיים בטבע ברבור שחור. כלומר, כל העדויות ההיסטוריות עד לאותה תקופה דיווחו כי לברבורים יש נוצות לבנות בלבד ולכן המסקנה היא שאין דבר כזה ברבור שחור. בשנת 1697 העולם המערבי הוכה בתדהמה – באוסטרליה הרחוקה התגלו ברבורים שחורים.
ל"ברבור שחור" יש שלוש תכונות עיקריות; ראשית, אירוע כזה הוא חריג באופן שכמעט איננו מתקבל על הדעת בהתבסס על אירועים שהתרחשו בעבר. אירוע כזה הוא הפתעה גמורה ומוחלטת לצופה בו שיוכה בתדהמה לנוכח התרחשותו. שנית, לאירוע יש השפעה קיצונית ביותר על העתיד. ושלישית, למתבונן באירוע לאחר התרחשותו ישנו הרושם או האמונה שניתן היה לצפות אירוע זה מבעוד מועד.
איך אפוא ניתן להכין אנשים לאירועים מסוג זה?
איך לדעתכם אתם הייתם מגיבים?
איך משתחררים מהתחושה שהכול ניתן לניבוי (לכתחילה או בדיעבד)?