שאלת חלום
אנחנו רוצים וצריכים לדבר עם 'ההוא' שלמעלה. לא, אין הכוונה עם השכן, המורה ואפילו לא עם רכז/ת האזור. 'ההוא' שלמעלה באמת, ריבונו של עולם. כל התורה כולה בנויה על האבות והנביאים, התנאים והצדיקים שפונים, מתפללים ומבקשים מריבונו של עולם שיורה להם מה לעשות. אמנם הנבואה הסתלקה, אך חכמים לימדו אותנו שיש בחלום אחד משישים בנבואה. אגב, חקר החלומות הוא גם תחום פורה מבחינת תיאוריות פסיכולוגיות שונות הרואות בו אמצעי להבין מרכיבים עלומים ופנימיים של אישיותנו.
לכן, גם אם זו מסורת שלא גדלת עליה, מותר לנסות לדבר איתו, או אולי איתה (עם הנשמה שלך כמובן).
בואו נחשוב על חלומות שחלמנו והשפיעו עלינו. היום, חלומות הם בעיקר מילה נרדפת לעתיד, חזון, משהו שלא הגשמנו עדיין ואנחנו מאוד רוצים. אבל חלומות הם משהו שכולנו חווים כל לילה. על מנת לעבוד עם חלומות, ההצעה הכי טובה היא להיות עם מחברת ליד המיטה ולהתחיל לכתוב. כל פעם. גם קצת. כמו כל שריר, זה שריר שמצריך אימון. אחרי שבוע שבו כל פעם שקמים מתחילים לכתוב, וכל פעם שנזכרים במהלך היום משלימים, תגלו שהחלומות מתחילים להיות ארוכים יותר וברורים יותר. נסו את זה.
האם יש חלום שחוזר על עצמו? מדוע?
נסו לשחזר את ההרגשה שהייתה בחלום, לא את החלום עצמו. האם פחדתם? שמחתם? התרגשתם? משהו אחר?
התורה כולה מלאה בתיאורים של חלומות המשפיעים ומשנים את המציאות. החל מיעקב שחולם, יוסף ואפילו פרעה מלך מצרים חולם חלום שמשנה את כל העולם. בפרק התשיעי של מסכת ברכות חז"ל הרחיבו מאוד את העבודה וההעמקה של החלומות. בשנים האחרונות המדע מגלה עוד ועוד רבדים, תפקידים ומשמעויות שיש לחלומות. החל מהקשרים פסיכולוגיים וכלה במעבדות שינה וחלימה (יש אחת מפורסמת בטכניון) הבודקות את התפקודים של המוח בשעת השינה.
עובדות אלו מציבות שאלה בנוגע אלינו בכמה רבדים –
האם החלומות משמעותיים לנו? כיצד ובאיזה אופן?
לרבים מאיתנו יש פחד מחלומות, או לפחות רתיעה. מדוע? מה מאיים בהם? מה עלול להיות מסוכן?
כיצד אנחנו מיישבים את היחס התורני במקורות השונים ליחס שלנו ולמקום שתופס החלום בחיים שלנו היום?
כשאתם שומעים את המושג 'מתקן חלומות' מה הוא אומר לכם?
איך אנחנו יכולים להפוך ל'מתקני חלומות'?